Panoramaweg

Eine kostenlose Tourenführung wird jedes Jahr Sonntag am 25. Juni organisiert. Der Weg verbindet den Pass Vršič mit Kranjska Gora. Sie werden einen Ort sehen, der sehr oft mit den schönsten Bildern auf slowenischen Wandkalender verbunden wird, wo sich Jalovec in Bergseen spiegelt. Sie werden einen Spaziergang durch den Urwald, vorbei eine mehr als tausend Jahre alte Lärche, machen und in ein geheimnisvolles Tal Mala Pišnica absteigen, wo Sie sich mit kristallklarem Wasser erfrischen können. Auf Ciprnik, ein Gipfel mit wunderschöner Aussicht, klettern Sie nach gewagtem Weg voller Überraschungen. Bevor Sie ein steiler Abstieg in Kranjska Gora machen, gehen Sie entlang dem grünen Teppich der Bergwiesen zu die Mojcahütte auf Vitranc, wo Sie ein Mittagessen mit Blick auf die felsige Landschaft der Berge aus der Martuljek Gruppe genießen können. Der Weg ist teilweise nicht markiert und geeignet für die Wanderer, die eine mittlere Kondition haben. Aufgrund der schweren Ausrichtung und schlecht gewartete Wanderwege empfehlen wir Ihnen von einem Bergführer begleitet zu werden. Einige kurze Abschnitte sind mit Stahlseil gesichert, aber die technische Ausstattung ist nicht erforderlich. Es ist am besten den Weg in den trockenen Tagen von Mai bis Ende Oktober zu benutzen.

In den Sommermonaten fährt über den Pass Vršič Bus auf der Linie Kranjska Gora – Bovec.

Avrigo d.d. tel. +386 (0)5 3303133

Apletour d.d. tel. +386 (0)4 2013210

Zemljevid-za-internet


Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem

Pravna podlaga Podlaga za obvestilo o piškotkih je spremenjen Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; na kratko ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013 in je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Kaj so piškotki in zakaj jih spletna stran potrebuje Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje: Ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek Življenjsko dobo piškotka Vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo izkušnjo. Lahko pa so piškotki uporabljeni tudi na načine, ki pomenijo poseg v posameznikovo zasebnost. Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje. Katere piškotke uporabljamo na strani in zakaj Na spletni strani uporabljamo izključno piškotke, ki so dovoljeni v skladu z zakonom ZEKom-1. Uporabljeni so le piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje te spletne strani. Za beleženje statistike obiskanosti strani, uporabljamo sistem, ki zapiše le sejni piškotek in ne sledi vašemu nadaljnjemu vedenju na spletni strani oziroma v povezavi z drugimi stranmi. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z rabo v nadaljevanju opisanih piškotkov.

Zapri