About the hut

The history of the hut Mojčin dom

On November 29, 1948, the ski lift Preseka was opened under the auspices of the Slovenian Sports Association. The institute »Ski lifts Vitranc« was established in 1995 under the umbrella of the Committee on Construction of Kranjska Gora tourist association to construct chairlifts to the Vitranc. When the new chairlift was constructed, the bar Mojca, which was situated close to the ski lift Preseka, was moved to the top of the Vitranc and renamed into Mojčin dom. The mountain hut Mojčin dom was built in 1958, i.e. sooner as the neighbouring mountain hut Dom na Vitrancu. When the President of the former Yugoslavia, Tito, visited Vitranc, he first entered into the mountain hut Mojčin dom. When the neighbouring mountain hut Dom na Vitrancu was built, the mountain hut Mojčin dom became redundant and was sold to Štefka Bleiweis, who sold it to Vitomir Modrič in 1984. In the denationalisation process of 2007, the functional land was allocated to the Mojčin dom and on May 25, 2013, the mountain hut Mojčin dom was sold to Primož Zupančič and Matjaž Zajc..


Plans for the future

The Kranjska gora cable cars have obtained a building permit for the construction of a new four-seater chairlift to the top of Vitranc and for a new ski slope. Simultaneously with this construction, we plan to demolish the existing log cabin and build a new wooden log cabin in the traditional Alpine style.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem

Pravna podlaga Podlaga za obvestilo o piškotkih je spremenjen Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; na kratko ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013 in je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Kaj so piškotki in zakaj jih spletna stran potrebuje Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje: Ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek Življenjsko dobo piškotka Vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo izkušnjo. Lahko pa so piškotki uporabljeni tudi na načine, ki pomenijo poseg v posameznikovo zasebnost. Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje. Katere piškotke uporabljamo na strani in zakaj Na spletni strani uporabljamo izključno piškotke, ki so dovoljeni v skladu z zakonom ZEKom-1. Uporabljeni so le piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje te spletne strani. Za beleženje statistike obiskanosti strani, uporabljamo sistem, ki zapiše le sejni piškotek in ne sledi vašemu nadaljnjemu vedenju na spletni strani oziroma v povezavi z drugimi stranmi. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z rabo v nadaljevanju opisanih piškotkov.

Zapri