Panorama route

Free guide tour is organized every year on Sunday June 25th. The trail connects the mountain pass of Vršič with Kranjska Gora. You will see a place that is often known as the most beautiful picture on wall calendars, where the mountain of Jalovec is reflected in the mountainous lakes. You will walk through a primeval forest, passing by a more than thousand years old larch into a mysterious valley of Mala Pišnica, where you can refresh yourself with crystal clear water. After rising on a daring hunting trail full of surprises you reach Ciprnik, an excellent place with a view. Before a steep descent to Kranjska Gora you walk along the green carpet of mountain meadows to the mountain hut Mojčin dom on Vitranc, where you can have something to eat and enjoy the beautiful views of the rocky scenery of the Martuljek mountain range. The trail is partially unmarked and suitable for moderately fit hikers. Due to difficult orientation and poorly maintained trails we recommend you to be accompanied by a mountain guide. Some short sections are secured with a steel cable, but the technical equipment is not required. It is best to use the trail in the dry days from May to the end of October.

During the summer a bus on the line Kranjska Gora – Bovec drives over the pass of Vršič.

Avrigo d.d. tel. +386 (0)5 3303133

Apletour d.d. tel. +386 (0)4 2013210

Zemljevid-za-internet


Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem

Pravna podlaga Podlaga za obvestilo o piškotkih je spremenjen Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; na kratko ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013 in je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Kaj so piškotki in zakaj jih spletna stran potrebuje Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje: Ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek Življenjsko dobo piškotka Vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo izkušnjo. Lahko pa so piškotki uporabljeni tudi na načine, ki pomenijo poseg v posameznikovo zasebnost. Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje. Katere piškotke uporabljamo na strani in zakaj Na spletni strani uporabljamo izključno piškotke, ki so dovoljeni v skladu z zakonom ZEKom-1. Uporabljeni so le piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje te spletne strani. Za beleženje statistike obiskanosti strani, uporabljamo sistem, ki zapiše le sejni piškotek in ne sledi vašemu nadaljnjemu vedenju na spletni strani oziroma v povezavi z drugimi stranmi. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z rabo v nadaljevanju opisanih piškotkov.

Zapri