Mountain peaks

The top of Vitranc (1631 m), Ciprnik (1747 m) and Visoka Peč (1749 m) are the peaks, located on the ridge between the valley of Mala Pišnica and the Tamar Valley and are easily reached from the mountain hut Mojčin dom. The trail first passes along a wooded ridge with views of Podkoren, the Karawanks and the mountains of Austria, and leads us to the top of Vitranc in about 15-20 minutes. Because of numerous storm trees, mountain meadows and larches, the top of Vitranc is a place with special energy, especially in the autumn. Ciprnik with Visoka peč offers one of the most beautiful views of the Julian Alps. The trail to Ciprnik is marked and secured, while the trail to Visoka Peč is easy and unmarked. The walk from the mountain hut Mojčin dom to Ciprnik takes about 55 minutes and another 30 minutes to Visoka Peč.

From Mojčin dom to the top of the Vitranc – 20 minutes (Height difference: 100 m)

From Mojčin dom to Ciprnik – 50 minutes (Height difference: 300 m)

From Mojčin dom to Visoka Peč – 1 hours 10 minutes (Height difference: 400 m)

Zemljevid-poti

Protected animal species

The capercaillie, which belongs to the category of endangered animal species, inhabits the ridge between Vitranc and Ciprnik. In order to protect the capercaillie, we stick to marked hiking trails and do not visit the peaks of the ridge during the mating season between May 15 and June 15.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem

Pravna podlaga Podlaga za obvestilo o piškotkih je spremenjen Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; na kratko ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013 in je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Kaj so piškotki in zakaj jih spletna stran potrebuje Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje: Ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek Življenjsko dobo piškotka Vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo izkušnjo. Lahko pa so piškotki uporabljeni tudi na načine, ki pomenijo poseg v posameznikovo zasebnost. Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje. Katere piškotke uporabljamo na strani in zakaj Na spletni strani uporabljamo izključno piškotke, ki so dovoljeni v skladu z zakonom ZEKom-1. Uporabljeni so le piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje te spletne strani. Za beleženje statistike obiskanosti strani, uporabljamo sistem, ki zapiše le sejni piškotek in ne sledi vašemu nadaljnjemu vedenju na spletni strani oziroma v povezavi z drugimi stranmi. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z rabo v nadaljevanju opisanih piškotkov.

Zapri