Sentiero panoramico

La gestione gratuita è organizzata ogni anno domenica il 25 giugno. Il percorso collega il passo Vršič e Kranjska Gora. Conoscerai il luogo famoso per i motivi più belli dei calendari murali, dove gli specchi del Monte Jalovec si specchiano nei laghi di montagna. Camminerete attraverso la foresta vergine, oltrepasserete il larice di oltre mille anni nella misteriosa valle del piccolo Pišnice, dove potrete rinfrescarvi con acque cristalline. A Ciprnik, uno spettatore senza vapore, sei pieno di sorprese attraverso l'audace scala di caccia. Prima di ripida discesa a Kranjska Gora passeggiare lungo il tappeto verde dei prati di montagna a casa Mojca su Vitrancu, dove si può gustare il pranzo con vista sul paesaggio roccioso delle montagne di gruppo Martuljške. Il sentiero è parzialmente non segnato e adatto per alpinisti preparati con condizionamento medio. A causa dell'orientamento difficile e del percorso mal gestito, raccomandiamo la guida alpina o di montagna. Alcune sezioni più corte sono isolate con acciaio, ma non è necessaria alcuna attrezzatura tecnica. Sulla strada andiamo nei giorni secchi da maggio a fine ottobre.

Durante i mesi estivi, il Vršič passa un autobus sulla linea Kranjska gora-Bovec.

Avrigo d.d. tel. +386 (0)5 3303133

Apletour d.d. tel. +386 (0)4 2013210

Zemljevid-za-internet


Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem

Pravna podlaga Podlaga za obvestilo o piškotkih je spremenjen Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; na kratko ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013 in je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Kaj so piškotki in zakaj jih spletna stran potrebuje Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje: Ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek Življenjsko dobo piškotka Vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo izkušnjo. Lahko pa so piškotki uporabljeni tudi na načine, ki pomenijo poseg v posameznikovo zasebnost. Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje. Katere piškotke uporabljamo na strani in zakaj Na spletni strani uporabljamo izključno piškotke, ki so dovoljeni v skladu z zakonom ZEKom-1. Uporabljeni so le piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje te spletne strani. Za beleženje statistike obiskanosti strani, uporabljamo sistem, ki zapiše le sejni piškotek in ne sledi vašemu nadaljnjemu vedenju na spletni strani oziroma v povezavi z drugimi stranmi. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z rabo v nadaljevanju opisanih piškotkov.

Zapri