O Mojčinem domu

Zgodovina Mojčinega doma

Vlečnica Preseka, ki jo je upravljala Fiskulturna zveza Slovenije , je pričela obratovati 29.11.1948. Leta 1954 je bil ustanovljen Zavod žičnice Vitranc v okviru gradbenega odbora Turističnega društva Kranjska gora. Cilj tega odbora je bil izgradnja sedežnice na Vitranc. Ob vlečnici Preseka takrat ni bilo nobene gostinske ponudbe, zato so tik ob njeni trasi postavili bife Mojca, ob izgradnji nove sedežnice se je bife Mojca leta 1958 prestavil na vrh Vitranca. Poimenovali so ga Mojčin dom. To je bilo še pred izgradnjo Doma na Vitrancu. Ko je predsednik Tito obiskal Vitranc, je najprej stopil v Mojčin dom. Ob izgradnji Doma na Vitrancu, je Mojčin dom postal odveč. Prodali so ga Štefki Bleiweis, ta pa ga je leta 1984 prodala Vitomirju Modriču. Dom je leta 2007 v denacionalizacijskem postopku dobil funkcionalno zemljišče. 25.5.2013 sta ga kupila Primož Zupančič in Matjaž Zajc.


Načrti za v prihodnje

Žičnice Kranjska gora imajo pridobljeno gradbeno dovoljenje za gradnjo nove štirisedežnice na vrh Vitranca in za novo smučarsko progo. Sočasno s to gradnjo načrtujemo rušenje obstoječe brunarice in gradnjo nove lesene brunarice v tradicionalnem Alpskem stilu.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem

Pravna podlaga Podlaga za obvestilo o piškotkih je spremenjen Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; na kratko ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013 in je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Kaj so piškotki in zakaj jih spletna stran potrebuje Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje: Ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek Življenjsko dobo piškotka Vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo izkušnjo. Lahko pa so piškotki uporabljeni tudi na načine, ki pomenijo poseg v posameznikovo zasebnost. Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje. Katere piškotke uporabljamo na strani in zakaj Na spletni strani uporabljamo izključno piškotke, ki so dovoljeni v skladu z zakonom ZEKom-1. Uporabljeni so le piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje te spletne strani. Za beleženje statistike obiskanosti strani, uporabljamo sistem, ki zapiše le sejni piškotek in ne sledi vašemu nadaljnjemu vedenju na spletni strani oziroma v povezavi z drugimi stranmi. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z rabo v nadaljevanju opisanih piškotkov.

Zapri