Panoramska pot

Brezplačno vodenje je organizirano vsako leto nedeljo pred 25. Junijem. Pot povezuje prelaz Vršič in Kranjsko goro. Spoznali boste kraj poznan iz najlepših motivov s stenskih koledarjev, kjer se gora Jalovec zrcali v gorskih jezercih. Sprehodili se boste skozi pragozd, mimo več kot tisoč let starega macesna v skrivnostno dolino Male Pišnice, kjer se lahko osvežite s kristalno čisto vodo. Na Ciprnik, razglednik brez para, se vzpnete po drzni lovski stezici polni presenečenj. Pred strmim spustom v Kranjsko Goro se sprehodite po zelenih preprogah gorskih travnikov do Mojčinega doma na Vitrancu, kjer si lahko privoščite malico z razgledom na skalno kuliso gora Martuljške skupine. Pot je deloma neoznačena in primerna za srednje kondicijsko pripravljene planince. Zaradi težke orientacije in slabo vzdrževane poti priporočamo spremstvo planinskega ali gorskega vodnika. Nekaj krajših odsekov je zavarovanih z jeklenico, vendar tehnična oprema ni potrebna. Na pot se odpravimo v suhih dneh od maja do konca oktobra.

V poletnih mesecih vozi čez prelaz Vršič avtobus na liniji Kranjska gora-Bovec.

Avrigo d.d. tel. +386 (0)5 3303133

Apletour d.d. tel. +386 (0)4 2013210

Zemljevid-za-internet


Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem

Pravna podlaga Podlaga za obvestilo o piškotkih je spremenjen Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; na kratko ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013 in je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Kaj so piškotki in zakaj jih spletna stran potrebuje Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje: Ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek Življenjsko dobo piškotka Vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo izkušnjo. Lahko pa so piškotki uporabljeni tudi na načine, ki pomenijo poseg v posameznikovo zasebnost. Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje. Katere piškotke uporabljamo na strani in zakaj Na spletni strani uporabljamo izključno piškotke, ki so dovoljeni v skladu z zakonom ZEKom-1. Uporabljeni so le piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje te spletne strani. Za beleženje statistike obiskanosti strani, uporabljamo sistem, ki zapiše le sejni piškotek in ne sledi vašemu nadaljnjemu vedenju na spletni strani oziroma v povezavi z drugimi stranmi. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z rabo v nadaljevanju opisanih piškotkov.

Zapri